2022. június 27., hétfő

Napi felülről:

„Szívetekben Krisztust tiszteljétek, mint Uratokat! Mindig legyetek készek, hogy meg tudjatok felelni azoknak, akik azt kérdezik, miben reménykedtek!”

Péter első levele 3. rész 15, vers*

Áldott hétfőt, minden kétség felett a reménység győzelmét, a problémák kohójában pedig a hit erejét kívánom minden testvérem számára!

Amikor a lélek egészséges, vagyis terhelhető, tettre kész, reménységgel átjárt, akkor is szüksége van a megerősítésre, elfogadásra és a biztonságra. A szív számára veszélyes, ha üresen hagyják, nem foglalkoznak vele vagy bezárkózik a saját kis világába, mert arra lettünk megteremtve, hogy ott Istennek is legyen egy megkülönböztetett helye és tisztelete. Amelyik szív nem hajlandó az elköteleződésre, mások megbecsülésére, az egyértelműen szeretethiányos betegségre utal. Vagy önmaga nem érzi, hogy szeretik, ezért bátortalan lesz, vagy olyan sebeket kapott, amelyek fájdalma miatt inkább keserűséget táplál, mint szeretetet. Jézus Krisztus elfogadása, tisztelete és követése azzal képes megajándékozni minket, amit semmilyen más módon nem szerezhetnénk meg. Általa valóságosan megérintheti szívünket, sőt betöltheti a mennyei Atya szeretete, hogy a lelkünk abban a reménységben égjen, ami még a halálon is túllát. Ez a reménység, bizalom nem fog sem megszégyenülni, sem megszégyeníteni bennünket, mert felülről érkezett, és oda is vágyik, vezet minket.

Mennyei Atyám hálát adok azért az élő reménységért, ami bennem él, és hozzád vezet!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!