2022. június 18., szombat

Napi felülről:

„Legyetek mindig alázatosak, szelídek, türelmesek, és isteni szeretettel viseljétek el egymást!”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 2. vers*

Áldott szombatot, az alázat, szelídség és türelem kifogyhatatlan jelenlétét, a szeretet elhordozó, felemelő erejét kívánom minden testvérem életére!

Az alázat nem alázatoskodás vagy meghunyászkodás. A szelídség nem egyenlő a jó viselkedéssel. A türelem nem ideiglenes fegyverszünet, hanem a szív szeretetből fakadó hozzáállása a legnehezebb helyzetekben is. Az igazi alázat nem fentről tekint le másokra, hanem miközben pontosan tisztában van azzal, hogy mit is ér valójában kész annyira lehajolni, hogy már felfelé kelljen néznie. A szelíd lélek a kemény, barátságtalan, ingerlékeny és könnyen felháborodó szív ellentéte. Nem hoz ítéletet azonnal, elhamarkodottan mások felett, és többre tartja a nyugalmat, a higgadtságot a saját igaza hangoztatásánál. A türelem a haragunk tudatos, saját magunk irányította egészséges feloldása, tüskék és sebek ejtése nélkül. Ezek a megfelelő együtt élésünk, az építő kapcsolataink és környezetünk alappillérei. Mivel sok esetben hiányzik a kölcsönös viszonyulás, ezek helyes megéléséhez szükségünk van arra, hogy valahol mi is átéljük mindezeket nekünk címezve. Erre adott lehetőséget, esélyt és otthont a mennyei Atya Jézus Krisztusban.  Az isteni szeretet nem csupán példát biztosít számunkra, hanem jelenléte erőt, hatalmat és bátorságot is hordoz, hogy naponta ebből merítsünk.

Mennyei Atyám, köszönöm türelmes szereteted erejét! Az alázat és szelídség nekem készült tárgyait és iskoláját!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!