2022. június 17., péntek

Napi felülről:

„Én megyek előtted, a rögös utat elegyengetem, az ércajtókat betöröm, és a vaszárakat leverem.”

Ézsaiás könyve 45. rész 2. vers*

Áldott pénteket, a jó irány és életút szabadságát, a felülről vezetettség örömét, és a hazaérkezés biztonságát kívánom minden testvérem részére!

A legegyszerűbb elkerülni a problémás helyzeteket, el sem indulni kockázatos utakra és távol maradni a bezárt ajtóktól. Azonban mindezek maguktól is megérkeznek az életünkben. Akármennyire is figyelünk, a kiakadás, felháborodás és indulat köveibe rendszeresen belebotlunk. Bár előre tervezünk, gondolkodunk, mégis belefutunk nem várt akadályokba, elillant lehetőségekbe, elzárkózó személyekbe. Lehet, hogy csupán az időzítésünk volt rossz, nem a hozzáállásunk vagy az indulatunk, mégis falakba ütközünk. A mennyei Atya egy különleges utazásra, kalandra hív bennünket azzal, hogy őt kövessük, rá figyeljünk és neki higgyünk. Új világ, az Isten országa nyílik meg azzal, amikor nem csupán azt kérjük, hogy legyen velünk az útjainkon, áldja meg azt, amibe belefogunk, hanem elkezdünk hallgatni rá. Készek leszünk arra, hogy arra menjünk, amerre ő vezet bennünket, ha ő mondja, akkor elindulunk, akármerre is irányítja a lépteinket. A kiskapuk, görbe utak, hazugságra épített reménykeltés ideiglenes emberi megoldásnak megfelelőek, de nem felfelé, hanem lefelé vezetnek, ami lehet, hogy egyszerűbb, de biztos, hogy veszélyes a lélek számára. Jézus Krisztus követése békességgel, biztonsággal ajándékoz meg, de közben olyan helyekre, emberekhez nyit utat, akik lezárt páncélajtók mögött rejtőznek, de Isten csodálatos módon tárja fel, szünteti meg az akadályokat. Ott van a helyünk, ahová ő vezet bennünket!

Mennyei Atyám, vezess oda, ahova el kell jutnom, nyisd meg azokat az ajtókat, amelyen be kell lépnem, és adj erőt, békességet és reménységet minden lépésemhez, amit a nyomodban teszek meg!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!