2022. június 15., szerda

Napi felülről:

„Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz!”

Jakab levele 3. rész 13. vers*

Áldott szerdát, a bölcsesség, értelem és hozzáértés nemes, jó és hasznos tettekben való látható gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

Szeretnénk egyre okosabb, bölcsebb és értelmesebb emberekké válni. Ez az emberi természetünk egészséges velejárója, hiszen így lettünk megteremtve. Hallgatunk, figyelünk, tanulunk és gyakorlunk egész életünkben. Amíg taníthatóak vagyunk, amíg törekszünk az okos, gondolkodó hozzáállásra, addig leszünk képesek növekedni a megértésben is. Ez azonban nem válhat öncélú, másokat kihasználó, lenéző vagy elnyomó hatalommá a kezünkben, mert akkor a gonoszság foglyai leszünk bármekkora is a képzettségünk. Minél nagyobb a tudásunk, annál nagyobb alázatra, jóindulatú, higgadt bölcsességre van szükségünk ahhoz, hogy mindezt jól használjuk fel, hogy áldást eredményezzen és ne átkot. A mindennapok forgolódásában mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk igazából, mennyire vagyunk bölcsek és értelmesek. A jó és hasznos tetteink, magatartásunk a legfontosabb értékmérője annak, hogy mennyire jutottunk előre a bölcsességben, a valódi tudományban. A mennyei Atya ebben akar a segítségünkre lenni, ebben áll mellénk, hogy a bölcsességünk felülről támogatott legyen, ne csupán emberi, de semmiképpen se ördögi.

Mennyei Atyám, köszönöm a tőled való bölcsesség erejét, jóságát és gyümölcseit! Ennek alapján akarok forgolódni bárhol is vagyok!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!