2022. június 14., kedd

Napi felülről:

„Félelemből fakadó megfutamodás nincs a szeretetben, pont ellenkezőleg a teljes szeretet űzi ki a félelmet, mert a félelem büntetést hordoz magában, aki pedig félelemben él, az még nem lett teljessé a szeretetben.”

János első levele 4. rész 18. vers*

Áldott keddet, a szeretet felszabadító hatalmát, erejét és jelenlétét kívánom minden testvérem életében!

A félelem azon kívül, hogy gyötrő érzésekkel jár, be is zárja a nyitott ajtókat, és elmenekül, megfutamodik, elbújik a kihívások elől. A félelmet táplálja a saját képességeinkben való bizonytalanság, a gyengeségünk, értéktelenségünk felnagyítása. Mások ártó, sértő szándékának a feltételezése vagy valósága. Isten számonkérésétől, büntetésétől való rettegés, az eltitkolt, le nem rendezett bűneink miatt. Önmagában mindegyik elég ahhoz, hogy foglyul ejtsen és megbénítson, de a szabadulás ugyanabból a forrásból fakad. Isten, önmagunk és mások szeretete az az út, amely nem adja fel a harcot, küzd a boldogságért, a jóért, a tiszta örömért és az áldott jövőért. A félelem pont ezt veszi el tőlünk, ettől szakít el és tart távol. A szeretet nem vakmerő, nem hunyja be a szemét a kockázatok felett, nem tesz úgy, mintha minden rendben volna, de nem is engedi meg a lemondást önmagunkról, a társunkról vagy a mennyei Atyáról. A szeretet beteljesedése, megerősödése és ereje a legjobb lehetőség a felszabadult élethez most és mindörökké.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy nagyon szeretsz, és ebben benne van és lesz is minden lehetőségem, boldogságom és győzelmem! Ezzel akarok élni minden nap!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!