2022. június 10., péntek

Napi felülről:

„A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.”

A példabeszédek könyve 17. rész 22. vers*

Áldott pénteket, a szív mély békességét, felszabadult örömét kívánom minden testvérem számára!

A fel nem dolgozott, ki nem beszélt bánat, szomorúság és búslakodás nem csupán levertté tesz, kedvtelenné, de fel is emészti az életerőnket. Kikerülhetetlen, hogy legyenek az életünkben száraz, kietlen és sivár időszakok, de ezeken át kell kelnünk, túl kell jutnunk, és nem benne ragadni, letáborozva az önsajnálat sátrában. A kiszáradt csontok csak zörögnek keserűségükben, egyre keményebbek és magányosabbak. A jó hír az, hogy van megfelelő orvosság és gyógymód ennek az állapotnak a kezelésére. A nehézség abban rejlik, hogy pont akkor kellene használni a lelki egészségünk érdekében, amikor nincs kedvünk hozzá, amikor reménytelennek látjuk a helyzetünket. A legszárazabb sivatagban is lehet vizet találni, csak elég mélyre kell ásni hozzá. A legnehezebb életszakaszokban is elérhető a szív hálás öröme, de ez nem a felszínes vidámság gyümölcse, hanem a lélek mélységes magasságból fakadó forrása. Van, amikor mások reménysége, vagy a természet szépsége, megújulása hoz gyógyulást az összetörtségünkben, de amikor egyik sincs kéznél, akkor még mindig ott van számunkra Isten szeretetének öröme, békessége és megelevenítő ereje. Sokkal jobb vidám, örömteli szívvel egészségesen szembenézni a kihívásokkal, mint megadni magunkat a nyomott kedélynek, mert így nem csak magunkkal teszünk jót, de másokat is jobb kedvre hangolhatunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te vagy az öröm, a jóindulat és a szeretet forrása, nálad keresek mindig gyógyulást a lelkemnek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!