2022. június 11., szombat

Napi felülről:

„Mivel drága vagy nekem, kedves és értékes, s mert nagyon szeretlek, hát népeket adok érted, s életedért cserébe nemzeteket.”

Ézsaiás könyve 43. rész 4. vers*

Áldott szombatot, annak az értéknek, kedvességnek és megbecsülésnek tudatát, valóságát kívánom minden testvéremnek, amely jelen van a mennyei Atyánál Jézus Krisztusban irántunk!

Lelki vívódásaink, keserűségünk és szomorúságunk nagy része abból fakad, hogy csalódunk emberekben, de sokszor még saját magunkban is. Nem érezzük, tapasztaljuk azt a megbecsülést, szeretetet, amit kívánnánk, igényelnénk vagy elvárnánk másoktól. Máskor pedig ránk szakad, hogy mi magunk mennyire hálátlanok, kemények, figyelmetlenek és szeretetlenek voltunk, vagyunk olyanokkal, akik sokkal többet érdemelnének tőlünk. Első sorban ezen kell sokat dolgoznunk! A szívünk türelmes figyelmével látni és értékelni a körülöttünk élőket, nem csupán az elvárások és haszon szemüvegén keresztül ítélni és osztályozni őket. Erre képesek vagyunk, vagy lehetünk, mert Isten szeretete erre tanít és vezet. A mennyei Atya Jézus Krisztusban igen nagyra értékelte, becsülte az életünk, szabadságunk árát. Nem csak elméletben beszélt róla, hanem valóságosan az életét adta értünk, mert ennyire szeret minket. Ezek után soha, de soha ne hidd el, hogy téged senki sem szeret, értéktelen vagy és haszontalan, mert ez hazugság, hiszen az Örökkévaló megmutatta irántad való mélységes szeretetét. Ezért kell elfogadni, befogadni és élni ezzel a jóindulattal, mert ennél nagyobb és jobb lehetőségünk nincs, és nem is lesz soha.

Mennyei Atyám köszönöm Jézus Krisztusban kitárt karodat, amelyhez odamenekülhettem, hogy szereteted átöleljen és megtartson!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!