2022. július 8., péntek

Napi felülről:

„Mint arany fülbevaló, vagy színarany ékszer, olyan a bölcs figyelmeztetés annak, aki azt elfogadja.”

Példabeszédek könyve 25. rész 12.vers*

Áldott pénteket, a valódi bölcsesség nemes és tiszta ékszereit, díszeit kívánom mindent testvérem életére!

Az értékes ékszer lehet családi örökség vagy drága pénzen vásárolt kincs. A bölcsességre figyelő és hallgató szív kész megfizetni annak az árát, hogy ne hamis, üres vagy értéktelen közhelyek jellemezzék az életét, hanem tiszta, nemes és becses gondolatok és ebből fakadó tettek. Sokkal gazdagabb az a család, ahol a szülők képesek ilyen örökséggel elindítani gyermekeiket, mert ezt anyagi javakkal nem lehet pótolni, de megvásárolni sem. A készséges és engedelmes, a jóra fogékony lélek még a hétköznapok szürkeségét is képes ünnepi ékszerekkel feldíszíteni, mert valódi kincsekből merít. A mennyei Atya folyamatosan dolgozik rajtunk, tanít, nevel, figyelmeztet, bátorít, int és helyreigazít. Ameddig, erre nyitott a szívünk, halló és értő a fülünk, addig egyre jobban láthatóvá válnak az életünkben a mennyei aranyból készített ékszereink. Ezek sohasem magamutogatók, de annál inkább tiszták, értékesek és igazak. Ezért bármilyen kényelmetlen, kellemetlen és zavaró tud lenni, amikor figyelmeztetni, inteni kell bennünket, ez egyben annak a lehetőségét is megnyitja, hogyha megfogadjuk, az megajándékoz minket.

Mennyei Atyám, köszönöm bölcs figyelmeztetésedet, akkor is, amikor embereken keresztül érkezik hozzám, mert ezzel lehetek jobbá, többé és nemesebbé!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!