2022. július 7., csütörtök

Napi felülről:

„Van olyan barát, aki csak bajba kever, de van olyan is, aki hűségesebb a testvérnél.”

Példabeszédek könyve 18. rész 24.vers*

Áldott csütörtököt, mély, igaz és kölcsönösen támogató, bátorító kapcsolatokat kívánok minden testvérem számára!

Társaságra szükségünk van, de lehetnek olyan kapcsolataink, amelyek folyamatos veszélyt hordoznak magukban. Nincs annyi időnk, és lehetőségünk, hogy olyan ismerősökkel próbáljunk barátkozni, akik lehúznak, kihasználnak vagy bajba sodornak. Az érdekbarátságok hasznosnak tűnhetnek bizonyos célok elérésében, de amennyiben ez azzal jár, hogy a szívünk inkább megkeményedik, a lelkiismeretünk meggyengül, akkor ez egy önrontó út. Pedig óriási kincs és érték az igaz barát, aki többet adhat, segíthet az életünkben, mint bármely rokon vagy testvér. Ezt felépíteni pedig közösen lehet, vagyis akkor lesz jó egy barátság, ha én is kész vagyok ebbe beletenni önmagamat, hűségemet és elkötelezettségemet. Amikor az elvárásaim nem szárnyalják túl az odaszánásomat kialakulhat egy kölcsönösen támogató, bátorító kapcsolatrendszer. Lehet, hogy ezen a területen hiányaink vannak, de a mennyei Atya ebben is szeretne segíteni. Jézus Krisztusban megmutatta, hogy mit jelent az őszinte, szeretetből fakadó barátság. Benne megkaphatjuk, és tőle megtanulhatjuk azokat az alapokat, amelyekre bátran építhetünk jó kapcsolatokat, barátságokat még akkor is, ha lesznek emberi csalódásaink.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megajándékoztál Jézus Krisztusban az igaz barátság lehetőségével. Ő úr és megváltó, de közben testvér és barát is lett, hogy soha ne maradjak támasz nélkül!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!