2022. július 4., hétfő

Napi felülről:

„Semmit ne aggódjatok, helyette minden helyzetben hálaadás után, imádsággal és a szükség feltárásával legyenek ismertetve kéréseitek az Istennél!”

Pál levele a filippiekhez 4. rész 6. vers*

Áldott hétfőt, aggódás helyett hálaadást, szorongás helyett békességet, vádaskodás helyett bizalmat kívánok minden testvérem életében!

Az aggódalom és a gondoskodás egy tőről fakadnak. Mindkettő az élő felelősségérzetünk hajtása, de amíg az egyik csak elszívja az energiánkat, leterhel és legyengít, addig a másik ellátja a feladatokat, ügyel, hogy minden rendben legyen. Gyakran éppen azért engedjük meg magunknak az aggodalmat, mert úgy érezzük, hogy ezzel bizonyítjuk szeretetünket, figyelmünket, ami egyrészt igaz is, hisz tényleg ebből táplálkozik, másrészt viszont csak vadhajtás, ami több kárt okoz, mint hasznot.  Az Istenbe vetett bizalom, a benne való hit alapvető segítséget biztosít ahhoz, hogy miként kezeljük a feladatainkat, hogyan álljunk hozzá a felelősségeinkhez, és mit kezdjünk azzal, hogy nem tudunk minden problémát megoldani. A hálaadás, a hálás szív annak a bizonyítéka, hogy ismerjük, tudjuk és örömünk van abban, hogy megajándékozottak vagyunk. Amink van, amit elértünk, az nem csupán a mi érdemünk, hanem felülről kapott áldás. Az imádkozás, a szükségünk, kéréseink őszinte feltárása közel fog vinni bennünket a mennyei Atya szerető, gondoskodó szívéhez, hogy érezhessük, nem vagyunk egyedül gondjainkkal, neki nagyon fontos mi van, és mi lesz velünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bátran, hálaadással hozhatom hozzád minden gondomat, szükségemet és kérésemet, hogy minden a megfelelő helyére kerüljön!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!