2022. július 30., szombat

Napi felülről:

„Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok.”

Timóteushoz írt első levél 1. rész 15. vers*

Áldott szombatot, a szív Krisztusban elrejtett biztonságát és örömét kívánom minden testvérem életére!

A bűneink, hibáink, tévedéseink fel- és beismerésének legnagyobb akadálya saját igazságunkhoz, jogainkhoz való makacs ragaszkodás. Ebből a helyzetből csak az tud megmenteni, ha felfedezünk és elfogadunk egy ennél is fontosabb értéket, valóságot. Vannak tőlünk független igazságok, amelyek nem változnak meg attól, hogy mi hogyan gondolkodunk róluk, hiszünk bennük vagy sem, de mi megváltozhatunk akkor, ha felismerjük és elkezdjük alkalmazni őket az életünkben. A teremtett világ összefüggéseit az érzékszerveinkkel és a gondolatainkkal ragadhatjuk meg. Isten országának jelenlétét és igazságát pedig a szívünk hitével. Ez nem áll távol tőlünk, hiszen a lelkünk nyitott arra is, ami szemmel láthatatlan, ezért tudunk álmodni, tervezni és elképzelni. A mennyei Atya szeretetének alapigazsága, hogy Jézus Krisztus azért jött el közénk, hogy a bűneink fogságából kiszabadítson és megajándékozzon egy teljes élettel. Ez sorban elsőként rám vonatkozik, hiszen önmagamért én felelek. Ajándék minden egyes perc és nap, amit az Örökkévaló békességében élhetünk, de nem is kell ennél kevesebbel megelégednünk, hiszen erre kaptunk meghívást felülről.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban nekem is megbocsátottál, engem is felmentettél és elfogadtál!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!