2022. július 28., csütörtök

Napi felülről:

„Mert akkor is, amikor nálatok voltunk, azt parancsoltuk nektek: ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.”

Pál második levele a thesszalonikaiakhoz 3. rész 10. vers*

Áldott csütörtököt, a feladataink végzésének örömét, a munkánk gyümölcsét és a hála erejét kívánom minden testvérem részére!

Nem tétlenségre, munkakerülésre vagy lustaságra lettünk megteremtve. Kezdettől fogva feladatra, alkotásra és felelősségre születtünk. Az Örökkévaló az első pillanattól fogva megbízott bennünket és bennünk, hogy gondoskodjunk magunkról és azokról is, akik önmaguk ezt nem képesek megtenni. Megadott ehhez minden külső körülményt, egy művelhető, alakítható és gyümölcsöző környezetet. Emellett képességeket, lehetőségeket biztosított számunkra, amelyekkel csodálatos eredményeket tudunk elérni. A kemény munkának és a felszabadult pihenésnek van egy természetes és egészséges egyensúlya, amit egyik irányba se érdemes elbillenteni, ahhoz, hogy boldog, megelégedett és hálás életet éljünk. Nem az az élet csúcsa, az álmok beteljesülése és a boldogság szigete, ha mi nem dolgozunk, nem fáradozunk, mert nem akarunk, nincs hozzá kedvünk, mások pedig kiszolgálnak bennünket. Ez nem az Isten rendje, nem a felelős emberi közösség alapja. Mindenkinek az adottságai szerint kell végeznie feladatait, hogy igazságos lehessen a munkamegosztás, és az eredményekből való részesülés is. Nem az ingyen ebéd az áldás igazi forrása, hanem egy finom étel elkészítésének fáradsága és öröme, mert volt miből, mivel, kivel és kiért megdolgozni érte!

Mennyei Atyám, köszönöm a teremtés rendjét, a munka lehetőségét és áldásait, amiben én is megtalálom a helyemet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!