2022. július 27., szerda

Napi felülről:

„Aki figyelmezteti az embereket, az végül kedvesebb lesz annál, aki csak hízeleg.”

Példabeszédek könyve 28. rész 23. vers*

Áldott szerdát, figyelmes, őszinte és igaz kapcsolatokat, barátságokat kívánok minden testvérem részére!

Figyelmeztetés, intés és helyreigazítás nélkül nincs biztonságos haladás, fejlődés és növekedés. Akármilyen ügyesek, tapasztaltak és érettek is vagyunk, lesznek tévedéseink, hibáink és bűneink, amelyeket nem szépíteni, megmagyarázni vagy rejtegetni kell, hanem megbánni és kijavítani. Ez rövidtávon szégyennel és kellemetlen érzésekkel jár, de hosszú távon ez szolgálja az életünket, boldogságunkat. Életutunk során beleütközünk olyan akadályokba, amelyeket saját rossz gondolkodásunk, magatartásunk épít elénk, és nem tudunk továbblépni tőlük, mert nem látjuk magunkat kívülről és valóságosan. Ezekben a helyzetekben olyan őszinte és igaz barátokra, kapcsolatokra van szükségünk, akik nem megerősítenek a rosszban, nem csak meghallgatnak és egyetértenek a tévedéseinkben, hanem segítenek meglátni és megérteni az állapotunkat. Akik készek tiszta, éles tükröt tartani elénk, bármennyire is megalázó szembesülni a valósággal. Még az is lehet, hogy először utálni fogjuk őket ezért, de amennyiben nem üldözzük el őket magunktól, végül megkedveljük és megszeretjük őszinte hozzáállásukat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy küldtél olyan családtagokat, barátokat, ismerősöket, akik annyira szeretnek, hogy figyelmeztetnek, intenek, és ezzel segítenek jobbá válni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!