2022. július 26., kedd

Napi felülről:

„Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az Úr. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel megtérnek hozzám.”

Jeremiás könyve 24. rész 7. vers*

Áldott keddet, Istent ismerő, értő és követő szívet kívánok minden testvérem számára!

Annyira okosok tudunk lenni! Mindenről megvan a határozott véleményünk, és ahol csak lehet hangoztatjuk is, hiszen annyira jó érzés bölcsnek, tájékozottnak tűnni, de sokszor pont ez a hozzáállásunk zárja be előttünk az igazság ajtaját. Az embert azt teszi nemesebbé, jobbá, ha mások javáért is kész küzdeni, és nem az, amikor többet tud vagy gondol másoknál. Megismerni, megérteni és megszeretni a másik embert. Értékelni, megbecsülni és elismerni azt, amit már elért függetlenül attól, hogy hozzánk képest hol tart. Segíteni, bátorítani és mellé állni abban, hogy a lehető legtöbbet, legjobbat hozza ki magából, ezek a valódi bölcsesség ismertetőjegyei. Ezt támogatja az a szív, amelyet a menny újít meg, amely keresi Isten országát és igazságát, mert ott van az ő igazi otthona. A lélek elsősorban nem tudásra vágyik, nem attól lesz boldog és megelégedett, ha megért néhány összefüggést, pedig ezek is nagyon fontos dolgok. Az igaz Istenismeret, a mennyei Atya szeretetének átölelő ereje, illetve az őszinte, osztatlan és tiszta szív békessége az, amelyre a legnagyobb szükségünk van!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy lehetőséget adtál arra, hogy megismerjelek, megértselek és kövesselek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!