2022. július 23., szombat

Napi felülről:

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!”

János evangéliuma 14. rész 27. vers*

Áldott szombatot, a szív mély, megalapozott békességét kívánom minden testvérem életére, a nyugtalan és elcsüggesztő időkben is!

Az a békesség, amelyről Jézus Krisztus itt ígéretet tesz, nem egy elméleti, délibábos reménység. Nem a gondoktól, nehézségektől, nyugtalan és elcsüggesztő hírektől való elzárkózás. Nem a valóság tagadása vagy elferdítése, hanem a kihívásokkal való szembenézés a szív mély, eltökélt és megalapozott békességével. Ez nem emberi békesség, amely időleges, és rendkívül sérülékeny. Nem arról szól, hogy fegyverszünetet kötöttünk egy időre, nem bántjuk egymást valameddig, és ezt nevezzük békének. Ez az Istennel való ki- és megbékülés következménye, amelyre teremtettünk, de elvesztettük még a legelején, de elhozta hozzánk Urunk és Megváltónk. A jelen világ eseményei mindenképpen megzavarják a szívünk nyugalmát, megijesztik, rémülettel töltik meg, mert félelmetesek, de nem kell, hogy saját erőnkből, tapasztalatunkból vagy véges tudásunk alapján keressünk rá megoldást. A felülről érkező békesség olyan ajándék, áldás és örökség, amelyet létkérdés elfogadni, megragadni és használni is naponta!

Mennyei Atyám, köszönöm a Jézus Krisztusban kapott békességemet, amely lecsillapítja a szívem nyugtalanságát, csüggedését és háborgását!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!