2022. július 22., péntek

Napi felülről:

„Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.”

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5. rész 5. vers*

Áldott pénteket, a felülről érkező világosság kincseit, a nappal gazdag és reményteljes tetteit kívánom minden testvérem részére!

A sötétség nem egy állandó körülmény, hanem a világosság hiánya. Ahol nincs fény ott azonnal átveszi a szerepét a homály, a bizonytalanság és a feltételezés. Az emberi viszonyok között az értelem, a tudás és a bölcsesség számít világító fáklyának, amely segít eloszlatni a babonaság, hazugság és megtévesztés hatalmát. A szeretet, jóindulat, irgalom és reménység lámpásai pedig fényt hoznak a gonosz, önző és hazug világunk éjszakájába. A sötétség látszólagos előnye, hogy eltakar minden hibát, bűnt, hátsó szándékot és mocskot, ezért annyira vonzó sokak számára. Ezzel azonban pont attól tart vissza, amire a legnagyobb szükségünk lenne, a valóság, az igazság és az élet teljes megélésének lehetőségétől. Miért járnánk sötétségben, ha van világosság? Mi végett élnénk folyamatosan éjszakában, ha a nappal már felvirradt? A mennyei Atya megteremtette, és elérhetővé tette számukra a fényt minden tekintetben. Még a halál éjszakáját is túlragyogta Jézus Krisztus feltámadása, hogy általa ténylegesen a világosság és a nappal gyermekei lehessünk egyszer és mindenkorra!

Mennyei Atyám köszönöm, hogy nem hagytál a sötétség fogságában, hanem fényt gyújtottál a szívembe és kivezettél a világosság szabadságára!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!