2022. július 24., vasárnap

Napi felülről:

„Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért.”

János evangéliuma 10. rész 11. vers*

Áldott vasárnapot, a felülről valós gondoskodás, védelem és szeretet jelenlétét, erejét és áldásait kívánom minden testvérem életére!

Minden egyes nap küzdelem az életért, a javakért és a boldogságért. Ráadásul legtöbbször nem csupán önmagunkról gondoskodunk, hanem mindazokról, akik ránk lettek bízva, akikért felelősséget érzünk, azokért, akik a szeretteink. A leghatékonyabb és a legbiztonságosabb, amikor csapatban gondolkodunk, amikor együtt haladunk, közösen küzdünk és bátorodunk. Azonban vezetőkre is szükségünk van, akik távolabb látnak, mint, mi, akik képesek jó irányba vezetni a közösséget. Jézus Krisztus a mennyből érkezett, megfelelő és igazi pásztor, aki nem önző módon, saját érdekeit előtérbe helyezve állt a nyáj elé. Az életét, a lelkét tette le értünk, hogy kimentsen bennünket a gonosz fogságából, hogy szabadon követhessük őt már itt a földön egészen a mennyig. Nem az tehát a kérdés, hogy van-e megfelelő segítőnk, akire érdemes hallgatnunk, rábíznunk magunkat, hanem az, hogy a nyájához tartozunk-e, őt követjük-e? A jó pásztor előre ment az igazi otthonunkba, hogy helyet készítsen számunkra. Addig pedig a Szentlélek szava, hangja és vezetése által szól hozzánk, mert kell, hogy értsük őt!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban jó pásztorom lettél! Vezetsz és gondoskodsz rólam, mert annyira szeretsz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!