2022. július 20., szerda

Napi felülről:

„A testvérszeretettel kapcsolatban azonban nincs szükségetek arra, hogy írnunk kelljen nektek, hiszen ti magatok Isten által vagytok tanítottak azzal kapcsolatban, hogyan kell egymást szeretni.”

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 4. rész 9. vers*

Áldott szerdát, az Isten által tanított élet örömét, erejét és szeretetét kívánom minden testvérem életére!

Nagyon sok jó, fontos és hasznos területen szükségünk van arra, hogy mások tanítsanak bennünket alapvető értékekre. Az első, megalapozó tanulmányunkat a családban sajátítjuk el. Talán a szüleinktől kapunk a legtöbbet, de részt vesznek benne nagyszülők, testvérek és a rokonság is. Ez az életre nevelés alapszakasza. Aki itt megfelelő képzettséget nyer, az nagy előnnyel vághat neki a következő kihívásoknak. A munkához való hozzáállást, a kapcsolatok rendezésének módját, az együttélés egészséges szabályait első sorban itt szívjuk magunkba. Az óvoda, iskola és szakmai tanulmányok is erre építenek, de egy-egy területen kiszélesítik az ismereteinket. Vajon kitől és mikor tanulhatunk a legtöbbet a testvérszeretetről, az igaz barátságról és mások tiszteletéről? Ezek az igaz emberség alapértékei és boldog az, aki ezt már az anyatejjel együtt issza magába, mint anyanyelvet sajátítja el, hogy otthonosan mozogjon a szeretet légkörében. Ezt már csak az tudja felülmúlni, amikor Isten lesz a tanítónk ebben a témában is. Tőle tanulunk, benne fedezzük fel és éljük meg, hogy mit is jelent a valódi szeretet.

Mennyei Atyám, hálás vagyok, hogy a családomtól annyi mindent tanulhattam, de külön köszönöm, hogy türelmesen oktatsz arra, hogyan kell szeretnem másokat, és ebben példát is adtál!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!