2022. július 19., kedd

Napi felülről:

„A jó ember az értékes gyűjteményből hoz elő erényeket, a rossz ember a gonosz gyűjteményből hoz elő aljasságokat.”

Máté evangéliuma 12. rész 35. vers*

Áldott keddet, a nemes és jó értékek becsületét, a gonosz és rossz vágyak megvetését kívánom minden testvérem életében!

Valamit le kell tennünk az asztalra, mert ezt várjuk el önmagunktól, és ez alapján ítélnek meg mások is. Ezért mindenképpen gyűjtögetünk, értékes, haszontalan vagy kifejezetten gonosz dolgokat, hogy legyen miből elővenni, felszínre hozni, amire éppen szükség van. Az könnyen érthető, hogy a jó dolgokat szeretjük, becsben tartjuk őket, de sokkal összetettebb, hogy miért halmozunk fel rossz, értéktelen és bűnös gondolatokat, érzéseket és hozzáállást. Azt látjuk, hogy a gonoszság képes hatékonyan működni. A bűnök tudnak előnyt kovácsolni. A hazugság sokszor kifizetődőnek tűnik, ezért annak ellenére, hogy tudjuk, hogy rossz dolgokról van szó, fenntartunk számukra is egy külön gyűjteményt, válogatást megfelelő esetekre. Képesek vagyunk az elvárások szerint viselkedni, beszélni, amikor szükséges, de a színfalak mögött vagy a nyilvánosság elől rejtve előhozunk mindenféle hitvány, aljas és utálatos dolgot, hogy kihasználjuk az általuk kínált lehetőségeket. A mennyei Atya szeretete és világossága pont ettől a képmutató, önbecsapó és hazug élettől akar megtisztítani, megszabadítani és megmenteni, hogy ne csak a kirakat legyen szép, hanem maga a szívünk is.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megtisztítasz és megtanítasz a jó szeretetére és a gonoszság elutasítására, mert erre lettem megteremtve!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!