2022. július 17., vasárnap

Napi felülről:

„Bizony, aki az Örökkévaló útján jár, az megismeri kegyelmét és hűséges szeretetét! Mert így bánik azokkal, akik szövetségét és ígéreteit megőrzik!”

25. zsoltár 10. vers*

Áldott vasárnapot, Isten útjának örömét, hűséges szeretetét és védelmét kívánom minden testvérem életére!

Milyen csodálatos meglepetés, öröm és ajándék, amikor újból, de váratlanul találkozhatunk valakivel, akit szeretünk, aki közel áll hozzánk és már régóta nem ölelhettünk át. Hiszen a valódi szeretet-kapcsolatok, mély kötődések az idő múlásával inkább érlelődnek, tisztulnak és érettebbé válnak, ami nemesebbé és erőssebbé formálják át a közösséget. Azért lehet ez így, mert az Örökkévaló belénk ültette ennek a magját, hiszen belőle fakad, az ő személyének is része. Aki az Úr útján jár, a Mindenható ösvényét koptatja, annak első sorban nem a fárasztó körülmények, a nehézségek buktatói érdekesek, hanem az a szeretet és hűség, amit lépésről lépésre egyre jobban megismerhet, megérezhet és megélhet. Isten útja biztosan áthalad sötét helyeken, még a halál árnyékának a völgyét sem kerüli el, de egyik sem végállomás, csak része a formálódásunknak. Ezért nem érdemes letérni róla sohasem, bármilyen nagy is a kísértés, hogy mi jobban tudjuk, mi a jó és mi a rossz számunkra. Ez az út vezet arra és oda, amiről a szívünk most még csak álmodik, de a lelkünk igazi otthona.

Mennyei Atyám, hálát adok szereteted és hűséged áldott útjáért, amely hazavezet hozzád!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!