2022. július 16., szombat

Napi felülről:

„Ha gyalogosokkal futva is kifáradsz, hogyan fogsz lovakkal versenyezni? Ha csak békés tájon érzed biztonságban magad, mit fogsz csinálni a Jordán sűrűjében?!”

Jeremiás könyve 12. rész 5. vers*

Áldott szombatot, a lehetőségeink, terveink és álmaink Isten országához való hittel teljes és bátor igazítását kívánom minden testvérem életében!

Akárhogyan is tervezzük a jövőnket, mindig lehet és lesz is váratlan fordulat az életünkben. Nem szabad abban gondolkodni és azt várni, hogy a kényelmes, békés, biztonságosnak tűnő időszakok kijárnak nekünk és egyedül az a normális, hogy ezekben élünk, ezekre építünk.  Nem rettegni kell, az aggodalomtól elkeseredni, ha nehézségekkel, nagyobb kihívásokkal nézünk szembe, hanem felkészülni a nehezebb útra, a veszélyesebb helyzetekre józanul, de bátor hittel és reménységgel. Lehet, hogy eddig a lassabb tempó is fárasztónak tűnt. Az is gondot okozott, hogy másokkal felvegyük a ritmust, de megérkezhetnek a problémák vágtató lovai, akik nem lesznek ránk tekintettel, nem lassítanak a kedvünkért, és csak kapkodhatjuk a fejünket. Lehet, hogy a nyugodt, átlátható környezetet érezzük biztonságosnak, de amikor elkerülhetetlen a veszélyek, kockázatok sűrű bozótja, ingoványos talaja, akkor is meg kell találnunk a helyes utat. Az Örökkévaló arra hív minket, hogy bármilyen ismeretlen, félelmetes és leterhelő változásokkal kerülünk szembe, akkor is számíthatunk rá, még ha a saját erőnk, tapasztalatunk vagy lehetőségeink teljesen kimerültek is. Ami számunkra lehetetlen, az Isten országában nem csak lehetséges, hanem alapigazság is.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy készíted a szívemet, lelkemet mindarra a kihívásra, ami vár rám! Köszönöm, hogy ezeket nem egyedül, hanem veled együtt élhetem meg és át!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!