2022. július 15., péntek

Napi felülről:

„A felséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll.”

57. zsoltár 3. vers*

Áldott pénteket, a lélek gyógyulást segítő, igaz megszólalását, sóhajtását és kiáltását kívánom minden testvérem számára!

Mindenképpen meg kell szólalnunk, ki kell fejeznünk mindazt, ami felgyűlt a szívünkben, mert egyébként csak emészteni fogja a lelkünket. Nem arra lettünk megteremtve, hogy egyedül, magunkban dolgozzuk fel a problémáinkat, mert a közösség, a kapcsolatok a mi igazi éltető közegünk. Azonban fel kell fognunk és meg kell tanulnunk, hogy mit, kinek és hol oszthatunk meg, hogy az valóban a javunkat szolgálja. A csecsemő már ösztönösen tudja, hogy sírnia kell, ha fáj valamije vagy hiányt szenved, hogy ezzel magához hívja szüleit, hogy segítsenek neki. Amikor betegek vagyunk, a fájdalmainkat elmondhatjuk a szomszédoknak is, hogy minél több együttérzést átéljünk, de az igazán hatékony megoldás, ha az orvosunkkal beszéljük meg a problémáinkat, hogy a gyógyulásunkat is elősegítsük. A lelkünk gyötrelme, vívódása, terhe még nehezebb kihívás. Itt is komoly vigaszt ad, amikor kiönthetjük a szívünket valaki előtt, aki megért minket és nem él ezzel vissza, de ennél többre is lehetőségünk van. Megszólíthatom, hívhatom és kiálthatok a mennyei Atyához, mert fontos vagyok számára. Ő mellém áll, kiáll értem és a javamat munkálja, ha nála keresem a megoldást, hozzá kiáltok a nyomorúság idején.

Mennyei Atyám, hozzád kiáltok, téged hívlak segítségül, hogy háborgó lelkem lecsendesüljön, és benned békességet találjon.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!