2022. július 14., csütörtök

Napi felülről:

„Legyetek ezért Istennek alárendelve, a diabolosszal (rágalmazóval) pedig szálljatok szembe és menekül majd elöletek.„

Jakab levele 4. rész 7. vers*

Áldott csütörtököt, az Istennek alárendelt, engedelmes élet erejét és hatalmát kívánom minden testvérem életére!

Zúgolódhatunk, vádaskodhatunk, mert így könnyebb elviselni a nehézségeket, ráadásul még sokszor igazunk is lehet, de ezzel nem jobb, hanem rosszabb állapotba kergetjük magunkat. A legjobb hely, ami segíthet a próbák, kísértések idején, az Isten uralmának védelme, a neki való alárendeltség biztonsága és békessége. Jöhet akármilyen vihar, személyes vagy családi megpróbáltatás, ez lehet a lelkünk védelmet nyújtó otthona, ahol elérhet bennünket a nyomorúság szele, de nem tehet tönkre, mert mennyei oltalom alatt állunk. A vádlások, rosszindulatú rágalmazások meg fognak találni bennünket. Ezek azt akarják elérni az életünkben, hogy vesztesnek érezzük magunkat, és emiatt másokat is megpróbáljunk lehúzni, ellenségesen viszonyulni hozzájuk. Tisztában kell lenni azzal, hogy ez egy komoly kísértés, ezért szembe kell vele szállni, hogy ne keserítse meg az életünket. Ki kell mondanunk, hogy a mennyei Atyának van igaza, aki úgy döntött, hogy Jézus Krisztusban megtisztít minket minden gonoszságtól, befogad bennünket a családjába és gyermekeként bánik velünk. Mi pedig élhetünk azzal a kiváltságunkkal és jogunkkal, hogy már a győztes csapathoz tartozunk, akkor is, ha vannak és lesznek személyes harcaink, kudarcaink!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a sok jóért, amivel elhalmoztad szívemet, lelkemet, életemet! Erre szeretnék tekinteni, és ebből erőt meríteni a mindennapok nyomorúsága során!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!