2022. július 10., vasárnap

Napi felülről:

„Szerezz bölcsességet, ha szereted az életet, őrizd meg az értelmet, hogy jó dolgod legyen!”

Példabeszédek könyve 19. rész 8. vers*

Áldott vasárnapot, a bölcsesség, a szív és a lélek kincseit, javait és szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Az életünknek csak a vázát biztosítja a testünk fizikai állapota, de az, hogy mivé, milyenné növekszik valójában, az a szívünk, lelkünk hozzáállásán múlik. Addig marad rugalmas, ellenálló és reményteljes, amíg kész tanulni másoktól, amíg vágyik a bölcsesség, értelem és megismerés után. Amíg felfelé törekszik, előre tekint, arra figyel, hogy előre jusson, addig értékeli mindazokat, akik hozzá hasonlóan küzdenek. Amikor valaki úgy gondolja, hogy nincs szüksége többre, mert már így is többet tud, ismer másoknál, akkor marad a lenézés, ítélgetés és bírálgatás. Aki igazán szereti a lelkét, az folyamatosan bölcsebb, jobb szeretne lenni, és ezzel párhuzamosan tanulja meg jól szeretni a mellette élő embert is. A legnagyszerűbb felfedezés mégis az, amikor a Mindenhatótól szerezhetünk, tanulhatunk felülről érkező bölcsességet. Aki ezt keresi, kutatja, annak a menny kincsestára nyílik meg, elkezd egyre erőteljesebben vonzódni az Örökkévaló felé, miközben a földi élete is békességgel és boldogsággal töltődik napról napra. Ez a lehetőség ma is nyitva áll számunkra Jézus Krisztusban. Használjuk ki, ha tényleg a lelkünk javát akarjuk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem zártad el előlem a mennyei bölcsesség kincseit, sőt arra biztatsz, hogy bátran, félelem nélkül ragadjam meg őket, majd használjam saját épülésemre és mások javára!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!