2022. január 3., hétfő

Napi felülről:

„Lefekszem, alszom és fölébredek, mert az Úr támogat engem.”

3. zsoltár 6. vers*

Áldott hétfőt, megújult élet és munkakedvet kívánok minden testvéremnek!

Zaklatott és feszített életritmusunk egyik káros következménye, a nyugodt és pihentető alvás elmaradása. Megpróbáljuk gyógyszerekkel, segédeszközökkel orvosolni a problémát, de pontosan tudjuk, hogy ez csak felszíni kezelés, mert igazából a lelkünknek kellene elcsendesednie, megbékélnie és kiengednie a feladatok görcséből. Ez pedig mindaddig nehezen megy, amíg az elvárások, aggódások és félelmek uralkodnak a szívünkben. Már azzal fekszünk le, hogy milyen kihívások várnak ránk a következő nap, és hiába alszunk el, az nem oldja meg a kérdéseinket, mert reggel pont ugyanott lesznek, ahol hagytuk őket. Egy ördögi körbe kerülünk, amiből segítségre van szükségünk, hogy kiszabaduljunk. Merjünk újra kisgyermekek lenni lélekben, akik biztosan tudják, hogy a szüleik vigyáznak rájuk éjszaka. Ha félnek, nincsenek egyedül, mert csak szólniuk kell, és érkezik a segítség. A következő nap reggelén pedig újból arcuk mosolya kelti majd őket, és gondoskodnak szükségeikről. A mennyei Atya óvó, védő, támogató, és felkaroló szeretete pontosan így működik, csak annyira önállóak, önellátóak akarunk lenni, hogy könnyen megfeledkezünk a lelkünk családjáról. Itt az ideje, hogy az Úr kezébe helyezzük minden kétségünket, éjszakánkat és nappalunkat!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy teljesen megbízhatok benned, gondoskodsz rólam és előttem jársz, hogy követni tudjalak téged!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!