2022. január 4., kedd

Napi felülről:

„Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak.”

Második korinthusi levél 4. rész 7. vers*

Áldott keddet, értékünk és hasznosságunk biztonságát, és a felülről kapott kincseink örömét kívánom minden testvérem számára!

Törékenynek lenni igen kiszolgáltatott érzés. Ezért szeretnénk folyamatosan erősnek, magabiztosnak és határozottnak mutatkozni. Pedig belül jól tudjuk, hogy testünk mennyire sérülékeny. Nagyon fontos vigyázni rá, ápolni, de azzal is számolni, kell, hogy ez nem a végleges otthonunk. Cserépedény létünk lehet, hogy nehezen feldolgozható, de van annak egy biztonsága, hogy a mester műhelyében készültünk, céllal és feladattal. Maga az eszköz is lehet értékes, díszes és szép, de ennél is fontosabb az a kincs, amivel felülről töltötték meg. Isten dicsőségének jelenléte, Jézus Krisztus világossága és a Szentlélek ajándékai nem holmi jelentéktelen kacatok, amelyeket nyugodtan nélkülözhetünk az életünkből, hanem a legbecsesebb értékek, amit valaha csak hordozhatunk magunkban. Az a törékeny edény, amelyben ilyen isteni kincsek találhatóak, igen megbecsült lesz a menny számára és különleges figyelemmel, gondoskodással lesz körülvéve. Ezen felül már készül számára az égi műhelyben az a törhetetlen, múlhatatlan és tökéletes új külső, ami teljes mértékben illeni fog a belső tartalomhoz. A lényeg, most is, ma is, még mindig, és mindörökké az a mérhetetlen gazdagság, amit Isten készített el az őt szeretőknek. Legyen tele ezzel a szívünk, lelkünk, hogy a hála folyamatosan túlcsorduljon belőlünk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy törékeny életem ellenére kincseiddel töltöttél be, feladattal bíztál meg, és értékesnek tartasz, mert nagyon szeretsz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!