2022. január 19., szerda

Napi felülről:

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!”

Példabeszédek könyve 4. rész 23. vers*

Áldott szerdát, értékes életet, Istenre nyitott szívet és bölcs döntéseket kívánok minden testvérem számára!

Vannak értékeink, amelyeket igen nagy becsben tartunk, vigyázunk rájuk, óvjuk, tisztogatjuk és féltve őrizzük őket. Legtöbbször ezek tárgyak, eszközök vagy éppen az otthonunk, de ide tartozik a testi egészségünk is, amelyre sok pénzt, időt és energiát szánunk, mert ezek a biztonságunk, kényelmünk és boldogságunk vélt forrásai. Úgy gondoljuk, ha ezek megvannak, akkor élünk igazán, akkor van rendben az életünk. Ezen túl felfedezzük a kapcsolat kincseinket is, amikor kiderül, hogy ennél is nagyobb szükségünk van egészséges, építő és őszinte kötelékekre, mert valódi társak nélkül nincs teljes életünk. Ezek a tiszta családi, baráti, testvéri kapcsolódások felbecsülhetetlen értékkel bírnak, ezért óvjuk, ápoljuk és építsük őket, hiszen az életünk nagy ajándékai ezek, amelyek megfelelő gondozással egyre csak erősebbek és boldogítóbbak lehetnek. Mindezek azonban mit érnek, ha a saját szívünkre, lelkünkre nem fordítunk elég figyelmet, ha engedjük, hogy az élet helyett a reménytelenség, a szeretet helyett az önzés, és a hűség helyett a pillanatnyi érdekek uralkodjanak. A szívünk képes Istenben megbízni, hinni szavában, ígéreteiben, ezért a jelenünk és jövőnk kulcsa, hogy kinek vagy minek engedjük meg, hogy ott helyet kapjon.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a te képes vagy nem csak megtisztítani, de tisztán is tartani szívemet, ezért hozzád jövök ma is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!