2022. január 18., kedd

Napi felülről:

„Igaz, engedted, hogy sok baj és veszedelem érjen, de mindből kimentettél engem, Istenem! Életem megmentetted, kihúztál minden bajból, még a föld mélyéből is!”

71. zsoltár 20. vers*

Áldott keddet, a félelmek szertefoszlását, a reménység megújulását, és a hit szárnyalását kívánom minden testvérem életére!

Bármennyire erősnek és hatalmasnak is tűnik a félelem óriása, csak addig van hatalma felettünk, amíg meg nem érkezünk, oda nem szaladunk a Mindenhatóhoz, akinek egyetlen szava is elég ahhoz, hogy a békesség újra otthon találjon a szívünkben. A nyomorúság, baj és veszedelem nem családtagok, nem a barátaink, még csak nem is kedvelt szomszédok, de tanítóink, nevelőink lehetnek, ha a mennyei Atya iskolájába járunk. Sok fájdalmat, felesleges kudarcot elkerülnénk, ha menekülés, felháborodás és értelmetlen vádaskodás helyett felfedeznénk Isten csodálatos terveit az életünkkel kapcsolatban, ami még a halál árnyékának völgyén is átkísér bennünket, és a mennyei otthonuk felé tart. A növekedésünk, fejlődésünk és megerősödésünk nélkülönözhetetlen eszközei a próbákban való helytállásunk, az Örökkévaló segítségének valódi átélése. A boldogságunk nem attól függ, hogy ér-e nehézség, baj vagy veszteség a nap folyamán, hanem attól, hogy egyedül vagy Istennel együtt megyünk-e végig az utunkon. Amikor magunk vagyunk, és mi próbálunk meg küzdeni, akkor a dicsőség a miénk lehet, de a kudarc is, és a végén nem várnak ránk szerető karok. Jézus Krisztussal együtt megharcolni a napjainkat azonban maga Isten országa, ahol a közös öröm határtalan, mert mennyei dicsőségből táplálkozik.

Mennyei Atyám, benned, segítségeddel és jelenléteddel vágyom megélni mindazt, ami ma vár rám!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!