2022. január 16., vasárnap

Napi felülről:

Azonban Jézus válaszolt nekik: „Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat, hanem hogy a bűnösöket hívjam, hogy változtassák meg a gondolkodásukat és térjenek vissza Istenhez.”

Lukács evangéliuma 5. rész 31-32. vers*

Áldott vasárnapot, a test felüdülését, a lélek gyógyulását, és a szív reménységének megerősödését kívánom minden testvéremnek!

Mindannyian testben élünk, és hat ránk az elmúlás törvénye, de mindeközben vágyunk valami többre, valami teljesre, tökéletesre, amit nem tesz tönkre a betegség, szenvedés és kín. Amikor az élet nehézségei és kudarcai megtörnek bennünket, akkor eljuthatunk a beletörődésig, addig a hitig, hogy nincs számunkra segítség, gyógyulás, ez a mi keserű jövőnk. Amíg a testünk állapota az elsődleges a lelkünk egészségét messze megelőzve, addig ebből a csapdából nem is lehet kiszabadulni, hiszen a szervezetünk bármily csodálatos, és akármennyi öngyógyító folyamattal rendelkezik, csak időleges. Ebben még az egyre eredményesebb orvosságok, kezelések és gyógymódok is csupán abban segítenek, hogy tágítják a határainkat. Jézus Krisztus az életünk megmentéséért jött közénk, a jövőnk boldogságáért érkezett hozzánk, mert ennek legnagyobb akadálya nem a testünk gyengesége, hanem a szívünk hitetlen és istentelen gondolkodása, helyzete. Erre van mennyei gyógykezelés, amikor nem másokat szeretnénk az Örökkévaló orvosi szobájába küldeni, hogy vélhetően nekünk jobb legyen, hanem mi magunk kérünk oda bebocsátást.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nálad gyógyulást, megerősödést és megújulást találtam!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!