2022. január 13., csütörtök

Napi felülről:

„Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá!”

90. zsoltár 17. vers*

Áldott csütörtököt, értékes, maradandó és Isten által vezetett gondolatokat, tetteket kívánok minden testvérem részére!

A homokba írt szavak, hamar elmosódnak, a gránitba vésett gondolatok évezredeken át megmaradhatnak, messze túlélve készítőiket, de a kővel együtt egyszer azok is elvesznek. Mitől lesz értékes, maradandó, állandó munkánk, életünk gyümölcse? Kinek és miért fontos, hogy mának élő, könnyen tovaszálló, és értéket nem hagyó pályafutás helyett, örökséget ajándékozó, sokáig olvasható és szilárd erényeket képviseljünk és adjunk tovább? Első sorban nekünk, mert ezért születtünk, hogy a lehetőségeinket értékké formáljuk, a magokat, amelyeket megkaptunk elültessük és gondozzuk, hogy nemzedékeken keresztül áldások fájává váljon. Ez pedig messze túlmutat rajtunk, nem csak emberi munka és feladat, hanem Istenünk, az Úr, jóságának, jóindulatának és jókedvének hozadéka. Mi beletesszük az életünket az Örökkévaló tenyerébe, ő elplántálja azt a megfelelő helyre, és amikor elérkezik az ideje átülteti mennyei kertjébe. A nemes és értékes dolgaink pedig beépülnek az utódok jövőjébe szinte észrevétlenül, de mégis valóságosan. Hogyne volna lényeges, hogy a mennyei Atya kedvessége megnyugszik-e rajtunk, és örök értékké alakítja-e életünket?

Mennyei Atyám, köszönöm örök, állandó és maradandó ígéreteidet, amelybe meghívtál és behívtál! Te teheted, és teszed kezem munkáját igazi kincsé!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!