2022. január 11., kedd

Napi felülről:

„A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.”

Példabeszédek könyve 3. rész 3-4. vers*

Áldott keddet, a szeretet, hűség, jóindulat és irgalmasság megszépítő ékszereit, kincseit kívánom minden testvérem életére!

A szépre mindannyian vágyunk, mert ez egy mélyen velünk született kívánság, függetlenül attól, hogy ki mennyit foglalkozik ezzel. Díszítünk tárgyakat, épületeket, az otthonunkat, és önmagunkat is, korokon, kultúrákon átívelően, de jellegzetesen. Az ékszerek készítése, viselése teljesen emberi, hiszen ez valahol az önkifejezésünk, az életművészetünk része, ami ráadásul segíthet eltakarni a belső vagy külső hibáinkat. Vannak drága, értékes darabok, de olcsó utánzatok is, amelyek messziről többnek látszanak, mind a valóság. A szív díszei, ékkövei nem anyagi természetűek, hanem olyan tulajdonságok, jellemvonások és ismertetőjegyek, amelyek legalább annyira öltöztetnek, szépítenek, mint bármely látható ékszer, amelyet viselünk. A legértékesebb ezek közül a szeretet és a hűség. Ebből van mennyei készítésű, felbecsülhetetlen értékű, és számunkra megfizethetetlen, de nem elérhetetlen, ha vágyunk rá, és elfogadják Jézus Krisztustól, aki életével fizetett azért, hogy nekünk ajándékozhassa őket. Ezért ezek viselése, ezek bevésése nem egyszerűen jó és nemes, hanem már most összeköt bennünket a mennyel, és a lelkünk részévé válik. Ragyogj ma is a szeretet és hűség valódi kincseivel!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szereteted és hűséged az áldozatod olvasztótégelyében készült, tiszta, szent és örök! Nincs ennél értékesebb kincsem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!