2022. február 3., csütörtök

Napi felülről:

„Amikor meglátták ezt Izráel fiai, azt kérdezték egymástól: Mi ez? Nem tudták ugyanis, hogy mi az. De Mózes megmondta nekik: Ez az a kenyér, amelyet az Úr adott nektek eledelül.”

Mózes második könyve 16. rész 15. vers*

Áldott csütörtököt, a felfedezés és megajándékozottság örömét, a felülről való gondoskodás biztonságát kívánom minden testvérem részére!

Izráel népe azon a reggelen meglepetésében csak azt tudta kérdezni, hogy: „Mán hu?”, azaz micsoda  ez? Hiszen olyan táplálékot kaptak az Úrtól, amit előtte nem ismertek, nem tudták róla, hogy mi az. Ezért nevezték el ezt az ennivalót „mán”-nak, amit mi pedig mannának hívunk. Egy felülről kapott eledel, amely évtizedeken keresztül táplálta őket, mindaddig, amíg meg nem érkeztek az ígéret földjére. Vándorlásuk során ez volt az egyik kézzelfogható és napi kapcsolatuk az Örökkévalóval. Minden alkalommal, amikor elkésztették vagy elfogyasztották emlékezhettek rá, hogy Isten naponta gondoskodik róluk, nem hagyta el őket és nem mondott le róluk. Ez a mennyei kenyér ugyan a testet táplálta, de üzenete a szívet és a lelket töltötte be biztos reménységgel. Istenünk úgy döntött, hogy bennünket sem hagy magunkra, számunkra is megnyitja éléstárát, felülről érkező táplálékkal, ami naponta biztosít elég erőt, hitet és bizalmat, hogy megküzdjünk a ránk váró kihívásokkal. Ez az ő szava, igéje, üzenete, amely Jézus Krisztus és a Lélek munkája által egészen a mennyig kísér bennünket.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert naponta táplálsz, erősítesz és bátorítasz igéddel! Szükségem van rád, minden nap!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!