2022. február 2., szerda

Napi felülről:

„Kegyelmes és igazságos az Örökkévaló, együtt érző és könyörületes. Megőrzi a védteleneket. Mikor elesett voltam, megsegített engem is!”

116. zsoltár 5-6 vers*

Áldott szerdát, együtt érző, könyörületes és igazságos szívet kívánok minden testvérem számára!

Mennyiben felelősségünk a védtelenek, rászorulók és egyszerű emberek megsegítése, támogatása és védelme, annak ellenére, hogy van ezen kívül is rengeteg feladatunk és munkánk? Miért pont mi? Miért éppen én figyeljek oda, legyek irgalmas, együtt érző és könyörületes, amikor én sem vagyok tökéletes, hibátlan és ráadásul sokszor szorulok rá magam is a bátorításra? Egyszerűen azért, mert ettől leszel valóban ember, az, akinek megálmodott a Teremtő, az, aki hasonlít a mennyei képmásra és nem elégszik meg a létezés morzsáival, hanem szívvel és lélekkel szeretne élni. A csalódások, kudarcok és veszteségek elkeserítő mocsara mindannyiunkat magával akar húzni, de nem kell megadnunk magunkat, mert bármennyire is gyengék és sérülékenyek vagyunk, van segítségünk felülről. Az Örökkévaló hűséges igazsága és ígéretei, jóindulatának és irgalmának gazdagsága hozzánk is elérkezett, és arra segít, bátorít és tanít bennünket, hogy félretéve minden kifogást, önző lelkületet, benne legyünk a munkatársi csapatába, hogy általunk jobb, több és szebb legyen a világ!

Mennyei Atyám, hálát adok változhatatlan igazságodért, felemelő jóindulatodért és segítő irgalmadért!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!