2022. február 1., kedd

Napi felülről:

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: „Abbá, Atyám!”

Római levél 8. rész 15. vers*

Áldott keddet, februárt, a félelmeink legyőzését, és a mennyei családunk biztonságát kívánom minden testvérem részére!

A szolgaság lelkülete arról álmodozik, hogy egyszer majd ő fog parancsolni, neki fognak engedelmeskedni, és az ő akarata érvényesülhet. Addig, meg kell hunyászkodni, végezni kell a feladatokat, és várni a megérdemelt fizetségre. A gyermeki lelkület arra vágyik, hogy olyan legyen, mint a szülei. Felnőtt, okos, erős és ő is gondoskodhasson másokról, amikor elég nagy lesz hozzá. A főnök, beosztott illetve a szülő, gyermek kapcsolat nem az alá- vagy fölérendeltség viszonylatában tér el, hanem az alapoknál. Az egyik egy üzleti, szervezeti kötelék, a másik pedig családi. Az elsőben az érdekek a legfontosabb mozgatórugók, a másikban a szeretet. Az elsőnél az a fontos, mit teljesítesz, a másiknál az, hogy ki vagy! Az egyik munkabért kap, a másik részesül minden jóból és közben örökös is. Az egyik nagy kísértés, hogy Isten országát alapvetően az elsőhöz hasonlítsuk, mert a második szinte hihetetlen és felfoghatatlan. Az, hogy a Teremtő Jézus Krisztus által gyermekének fogadott be és el bennünket, ezzel pedig mennyei családjának részei lettünk, különleges kiváltság, amit a Lélek munkája nyomán foghatunk fel, érezhetünk át és élvezhetünk. Egy gyermeknek is engedelmeskednie kell, de mennyivel jobb így élni, mint szolgaságban!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy hozzád tartozom, biztonságban és szeretetben élhetek veled most és mindörökké!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!