2022. február 26., szombat

Napi felülről:

„Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek? Ő így felelt: Az, aki irgalmas volt hozzá. Jézus erre ezt mondta neki: Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj!”

Lukács evangéliuma 10. rész 36-37. vers*

Áldott szombatot, irgalmas, segítségre kész szívet kívánok minden testvérem részére!

A következő napok, hetek irgalmasságunk és könyörülő segítőkészségünk lehetősége és próbája lesz. Mindenkinek megvan és meg is lesz a saját nehézsége, kihívása és feladata, de vannak, akiknek a mindennapok most nem erről fognak szólni, hanem a szenvedésekről, menekülésről és túlélésről. Nekünk megadatott, hogy van miből adnunk. Lehet, hogy nem mi vagyunk a leggazdagabbak, de gazdagok lehetünk a segítségnyújtásban, szeretetben, irgalomban és befogadásban. Ezek nem egyszerű érzelmek, hanem elkötelezett döntések, és kézzel fogható tettek. Nem a szánakozásunkra van szükség a hírek hallatán, hanem a valódi lépéseinkre.  Mivel Isten megáldott bennünket sokféle módon, ezek az áldások, akkor teljesednek ki, amikor megosztjuk őket, továbbadjuk, és nem csak őrizgetjük. Ember lehet, embernek farkasa, de ez a lelkület öl és megnyomorít. Az Isten terve szerinti ember a társa segítsége, gyógyítója és támogatója. Most ismét vizsgázni fogunk ebből a tantárgyból élesben és gyakorlatban.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert könyörülő irgalmadat bennünk, és rajtuk keresztül akarod megmutatni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!