2022. február 25., péntek

Napi felülről:

„Háborúkról fogtok majd hallani, s háborús hírek fognak keringeni. Vigyázzatok, ne kerítsen hatalmába benneteket a félelem, ezeknek be kell következniük, de ez még nem a vég.”

Máté evangéliuma 24. rész 6. vers*

Áldott pénteket, a félelmetes hírek ellenére a szív bizonyosságát, reménységét és józanságát kívánom minden testvérem életére!

Az egyik nehézségből lassan kezdünk kilábalni, miközben megérkezett egy másik, nem kevésbé félelmetes óriás, a háború szelleme és valósága. Nehéz nem meghallani, belegondolni ennek szörnyűségébe. Meg lehet próbálni távol tartani magunktól, de attól még körülvesz, és a félelem, rémület, bizonytalanság kerítheti hatalmába szívünket. Ettől szeretne megóvni bennünket a mennyei Atya, hiszen most pont a józanságra, és bölcs döntésekre lesz szükségünk. Nekünk kell vigyáznunk, figyelnünk és őrködnünk, hogy a lelkünk békessége megmaradjon, és ne engedjük, hogy pánikhangulat legyen úrrá rajtunk. Csak az tud segíteni, aki higgadt marad, és a rettegés kísértése ellenére hittel, bátorsággal gondolkodik és cselekszik, mert ez még nem a vég, csak annak az egyik előszele. Itt az ideje és helye, hogy a mennyből érkező üzenetekre, bátorításokra még inkább figyeljünk, hallgassunk, mert ezek erőt, biztatást és reménységet nyújtanak a vészjósló, vészterhes napokban is, felnyitva a szemünket a segítség lehetőségeire.

Mennyei Atyám, békére vágyunk, de mindenekelőtt a szívünk békességére, ami a benned való bizalomból táplálkozik!

*Szent István Társulat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!