2022. február 24., csütörtök

Napi felülről:

„Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító lámpásra, amíg felvirrad a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben.”

Péter második levele 1. rész 19. vers*

Áldott csütörtököt, a szív megerősödő bizonyosságát, a lélek elkötelezettségét a jóra, és Isten útmutatásának, világosságának vezetését kívánom minden testvérem életére!

Minden esélyünk megvan arra, hogy a mai napunk is lehetőséget adjon számunkra, hogy jót tegyünk, helyesen döntsünk és hitből, meggyőződésből lépjünk valaki felé. Igaz, hogy a világot és bennünket is körülölelő sötétség nem kedvez a bátor, másokért küzdő, tiszta és nemes tetteknek, de pont ezért érkezett közénk Isten világossága, a menny üzenete, a szabadságunk biztosítéka, hogy ne homályban botorkáljunk. A sötétség azt súgja, hogy nem bízhatsz senkiben, csak magadra számíthatsz, ezért bátran légy önző, számító, másokat kihasználó és megítélő, mert ez vezet sikerre. Ezt leplezi le a világosság, amely távlatokat nyit, bátorságot ad hűségesen szeretni, és megmutatja, hogy van felülről kapott segítségünk, útmutatásunk, és van értelme másokért élni, másokkal együtt küzdeni a jóért. Addig van hatalma a szívünkben a sötétségnek, gyűlöletnek és keserűségnek, amíg fel nem virrad bennünk a valódi szeretet napja. Félelemből bőven van elég mindenfelé, nem kell, hogy mi is szaporítsuk, viszont életbevágóan szükséges a világos szó, és a reménységet nyújtó bátorítás. Ezért tesszük olyan jól, ha odafigyelünk a prófétai beszédre, Isten szavára!

Mennyei Atyám, szavad, bátorításod reményt ad a sötétségben is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!