2022. február 19., szombat

Napi felülről:

„Örökkévaló, őseink Istene! Nem te vagy-e a Menny Istene, aki uralkodsz a nemzetek minden országa fölött? Kezed oly erős és hatalmas, hogy senki sem állhat ellened!”

Krónikák második könyve 20. rész 6. vers*

Áldott szombatot, a Mindenható erejében és hatalmában tántoríthatatlan bizalmat, a feladataink, kihívásaink erdejében pedig megújuló reménységet kívánok minden testvérem számára!

Nem várt nehézségekkel kerültünk szembe? Csalódtunk barátban, testvérben vagy önmagunkban? Igazságtalan, hálátlan és rosszindulatú támadások kereszttüzébe jutottunk? Ne lepődjünk meg rajta! Ne engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk az önsajnálat édes keserűsége! Ne gondoljuk azt, hogy csak velünk történhet ez meg, mi vagyunk azok a szerencsétlenek, akik belesétáltunk ebbe a gödörbe! Csak az nem néz szembe problémákkal, aki nem csinál semmit! Csak annak nem kell terheket hordania, nehézségekkel küzdenie, aki nem akar előre jutni, fejlődi és építkezni! A felelősségteljes élet együtt jár az embert próbáló harcokkal, kilátástalan pillanatokkal, és a növekedés kínlódásaival. Uralkodni szeretnénk, élvezni akarjuk a jólétet, de azért meg kell küzdenünk, hogy ezt ne önző, szeretetlen és felelőtlen lelkület építse! A legjobb megoldás az, amikor az Örökkévalót bevonjuk már a terveink készítésébe is. Amikor vele indulunk és haladunk, akkor a váratlan, bántó és elkeserítő helyzetek is együtt találnak ránk, és lehet, hogy megkörnyékez minket a félelem és bizonytalanság, de Urunk ugyanaz marad. Ő kitől félne, és kitől kellene megijednie? Ezért annyira biztonságos benne, vele és általa élni!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy befogadtál Jézus Krisztus által, hogy te vagy az én Istenem!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!