2022. február 20., vasárnap

Napi felülről:

„Éljetek egyetértésben és összhangban egymással! Ne legyetek büszkék, hanem az egyszerű emberekkel vállaljatok közösséget! Ne becsüljétek túl magatokat!”

Római levél 12. rész 16. vers*

Áldott vasárnapot, a békesség, józanság és megújító szeretet nélkülözhetetlen kincseit kívánom minden testvérem részére!

Nagyon könnyű lenézni másokat, elég az hozzá, ha találunk egy olyan területet, elvárást és értéket, amelyben jobbak, többek, szebbek vagyunk és ennek létrájáról tényleg felülről szemlélhetjük a többieket. A nehézség abból adódik, hogy vannak a miénknél nagyobb állványok is, ráadásul minél magasabbra mászunk, annál nagyobbat eshetünk. A másik módszerünk a földbe döngölés. Ha elég súlyos vádakkal terhelünk valakit, ha a véleményünkkel ítéletet tartunk felette, akkor sikerülhet megnyitni alatta a talajt és elsüllyeszteni annyira, hogy büszkén lenézhessük. Az igazán nagy embereknek erre nincs szükségük, hiszen akkor is nagyok maradnak, ha lehajolnak, letérdelnek, és együtt játszanak a kicsikkel.  Az egyetértés nem ott kezdődik, de nem is ott végződik, hogy mindenki egyet ért velem, hanem azzal, hogy megtaláljuk a közös úti célunkat, a csapatunkat, ahol együtt és egymásért küzdünk összhangban. Isten országa egy ilyen közösségbe hívott meg bennünket, az Atya családjába, ahol kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek, szentek és botladozók együtt építhetjük az otthonunkat, közösen harcolhatunk a gonoszság minden formája ellen, mert szükségünk van igazi bajtársakra, valódi testvérekre.

Mennyei Atyám, köszönöm lehajló és felemelő szereteted valóságát, amelyet Jézus Krisztusban naponta megtapasztalhatok!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!