2022. február 17., csütörtök

Napi felülről:

„Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát.”

Efézusi levél 6. rész 16. vers*

Áldott csütörtököt, a hit megtartó védelmét, erejét, és a győzelem örömét kívánom minden testvérem számára!

Egy pajzs, amely csak kellék egy színdarabban, nagy valószínűséggel valódi csatában használhatatlan. Lehet, hogy kellően szép és korhű, de ha kartonból készült, hogy könnyebb legyen tartani, akkor éles helyzetben a nyilaktól nem védene meg. Az a díszhit, amelyet magunkkal viszünk a templomba, hogy mindenki megcsodálhassa, de a legkisebb próbatétel megérkezésekor már félre is teszünk, nem nyújt védelmet a lelkünk kiszolgáltatottsága ellen. Márpedig vannak és lesznek is égető, mérgező és fájdalmas nyilak, amelyek minket vettek célba. Ezeket nem játékból, vagy tréfából lövik ki ránk, hanem kifejezetten gonosz és ártó szándékból, azért, hogy megsebezzenek és kínt okozzanak. Még ebbe is bele lehet szokni, de egy megkeményedett és hasonlóan bántó hozzáállású élet lesz az eredménye. Az Istenben vetett szilárd, mély és elkötelezett bizalom, az a hit, amely valódi védőpajzs minden gonosz támadással szemben. Az a biztos gyermeki meggyőződés, hogy nem vagyunk egyedül, nem lettünk magunkra hagyva, számíthatunk a család védelmére, az Isten országában is működik. Az őszinte hitet a mennyben tervezték, de nekünk kell használnunk minden nap, hogy győztesek legyünk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a benned való hit megtart, megőriz és megvéd minden támadástól, ami tönkre akar tenni, és el akarja venni az életerőmet.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!