2022. február 16., szerda

Napi felülről:

„Gyűlölet kelti a veszekedéseket, de minden ellenségeskedést felülír a szeretet.”

Példabeszédek könyve 10. rész 12. vers*

Áldott szerdát, az egység, a békesség és a bátorító közösség építését, segítését és megtartását kívánom minden testvérem számára!

A harag, neheztelés és gyűlölet annak a kinyilvánítása, hogy mindenért a másik fél a hibás, ő tartozik felelősséggel, nekünk pedig jogunk van ezt kinyilvánítani, számon kérni, és átállni egy másik oldalra, ahol már nem egymás mellett, nem egymásért, hanem egymás ellen küzdünk. A viszálykodás mindaddig aludni fog, amíg fel nem keltjük a felháborodásunkkal. Amikor elkezdődik a veszekedés, elszabadulnak az indulatok, egyre jobban megerősödik, életre kel, és betölti a számára megnyitott szívünket. Elhomályosítja az értelmünket és olyat gondolunk, mondunk és teszünk, amit egyébként mi magunk józan pillanatainkban elítélünk. Mindenképpen időbe telik, míg újra takaró alá kerülhet az ellentét, lecsillapodnak a kedélyek, sajnos azonban sok sérülést és tüskét hagyhatnak maguk után. A tűzvész ellen legjobb úgy védekezni, ha nem engedjük meggyulladni, ha azonban fellángolt, minél hamarabb el kell oltani, hogy a lehető legkevesebb kárt okozza. A valódi és tiszta szeretetnél nincs hatékonyabb készítmény az ellenségeskedés megelőzésére, vagy megállítására, mert ha csak az egyik fél kész használni, máris vége a háborúnak, mert az ellenség újra társ, barát és testvér lesz.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a te akaratod, egységet, békességet és bátorító közösséget épít a szeretet által!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!