2022. február 15., kedd

Napi felülről:

„Nagy érték az arany és az igazgyöngy, de a bölcs beszéd mindennél többet ér.”

Példabeszédek könyve 20. rész 15. vers*

Áldott keddet, bölcs szavakat, megfontolt kijelentéseket és tudással, ismerettel teljes gondolatokat kívánok minden testvérem részére!

Aki nem csak vágyik a tudás után, hanem készséges is tanulni, az folyamatosan gyarapítja a vagyonát, mert a leghasznosabb kincseinket nem a kezünkben tartjuk, nem a bankban őrzik, hanem bennünk vannak, az életünk részei. Ezért soha ne mondjunk le arról, hogy gyarapítsuk tudásunkat, szélesítsük látókörünket, és fejlődjünk a megértésben, mert ezek nem felesleges időtöltések, hanem valódi kincsesbányák. Természetesen nem csupán az iskolapadban várnak ránk a továbblépés lehetőségei, hanem a mindennapok próbái között is. Mindannyiszor, amikor vesszük a bátorságot és fáradságot ahhoz, hogy végiggondoljuk, kielemezzük elképzeléseinket, döntéseinket és tetteinket, az már ennek a folyamatnak a része. Amikor mindebbe belevonunk másokat is, és velük együtt mérlegelünk, az még mélyebb megértéshez vezethet el. A legértékesebb és leghatékonyabb pedig, amikor az Örökkévaló elé tárjuk a szívünk, lelkünk és értelmünk titkait, hogy segítségével, a menny világosságában okuljunk, tanuljunk és változzunk. Van-e annál okosabb, bölcsebb és mélyebb tudás, mint amikor Isten valósága, igazsága és közössége tölt el bennünket, és ez szólal meg az ajkunkon, ez hatja át a szavainkat?

Mennyei Atyám, hálát adok neked a bölcsesség, ismeret és tudás minden kincséért!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!