2022. február 10., csütörtök

Napi felülről:

„Hittel értjük meg, hogy a korokat Isten szava illesztette egybe, hogy a nem láthatókból támadt az, amit látunk.”

Zsidókhoz írt levél 11. rész 3. vers*

Áldott csütörtököt, hittel való megértést, a láthatókon túllátó szemeket, és a bizalom erejét kívánom minden testvérem számára!

Csodálatos mindaz a szépség, formavilág, színek és élet, amit a látható világ elénk tár, amit érzékelünk belőle, de képesek vagyunk ezeken túllátni, megérteni, tovább gondolni és álmodni, azt is, ami láthatatlan számunkra. Egy ének műszerekkel mérhető és leírható hangokból áll, de a lélek mélységeit képes megszólítani egy szívhez szóló dal. Mi csupán egy üres vásznat veszünk észre, miközben a festőművész már pontosan látja az egész képet, amihez még hozzá sem fogott. A mérnök gondolataiban már megszületett az új épület, pedig még egyetlen kapavágás sem történt. A Teremtő nem egyszerűen a világmindenséget alkotta meg, hanem a korszakokat, nemzedékeket is egybeillesztette, eggyé alakította, hogy a születés csodáján keresztül is gyönyörködhessünk az új, addig nem létező, látható életben. Az, hogy mindez nem a véletlen, a vak szerencse, és a kiszámíthatatlan elemek műve, azt hit által, a szívünkben élő mély bizalommal értjük meg, fogjuk fel és ragadjuk meg. Isten szava ma is működik, alkot és teremt, ne maradjunk ki ebből, ne maradjunk le erről hitetlenségünk miatt!

Mennyei Atyám, te alkottad a teljes világot és mennyi minden vissza van még terveidből! Benned bízom, hiszek, mert részese szeretnék lenni csodálatos munkádnak!

*Csia Lajos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!