2022. február 11., péntek

Napi felülről:

„Jézus kézbe vette az öt kenyeret és a két halat. Felnézett az égre, és hálát adott értük. Azután megtörte azokat, és a tanítványoknak adta, hogy osszák szét az embereknek.”

Lukács evangéliuma 9. rész 16. vers*

Áldott pénteket, az áldások, ajándékok örömét, és ezek megosztásának élményét kívánom minden testvérem számára!

Amivel nem rendelkezünk, ami nem a miénk azt sem élvezni, sem megosztani nem tudjuk. Ezért küzdünk, dolgozunk naponta, hogy legyen miből és mit az asztalra tennünk, ellátnunk magunkat és a családunkat. Minden darab kenyér, és elkészült étel áldások kezdetévé válik, amikor helyesen használjuk és élünk vele. A mindennapi táplálékunk a testünk erőforrása, de összekötő kapocs lehet a mennyel is, amikor meglátjuk benne a felülről kapott ajándékot, az élet reménységét és a hálaadás hatalmát. Amikor először az égre tekintünk, miközben a kezünkben tartjuk az ennivalót, és használjuk az áldás szív- és lélekerősítő hatalmát, hirtelen Isten országának az asztalánál találjuk magunkat, ahol nem egyszerűen vendégek vagyunk, sokkal inkább családtagok, házigazdák. Kiderül, hogy sokkal többel rendelkezhetünk, mint, amit szemünk lát, így sokkal többet megoszthatunk, mint amit el tudunk képzelni, mert a mennyei családunk gazdagsága nem ér véget, a mi korlátainknál. Soha ne becsüljük le a legkisebbet sem, amit Jézus kezébe leteszünk, mert igen nagy dolgok kezdete lehet mindez.

Mennyei Atyám, köszönöm ajándékaidat, minden kicsi és nagy áldásodat, mert ezekben gyönyörködöm, miközben feladatot is adnak.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!