2022. december 9., péntek

Napi felülről:

„Jézus ezt mondta nekik: „Gyertek velem egy csendes helyre, de csak ti magatok, és pihenjetek egy kicsit!” Ugyanis akkora volt a tömeg és a jövés-menés, hogy még enni sem maradt idejük.”

Márk evangéliuma 6. rész 31. rész*

Áldott pénteket, a készülődés, fontos feladatok és teendők mellett és azok ellenére is csendes perceket, lélek és test feltöltő elvonulást kívánok minden testvérem számára!

Jézus és tanítványai felvállalták azt a felelősséget, amely a helyzetükből, lehetőségeikből fakadt. Ez azzal járt együtt, hogy nagyon sokan szerettek volna ebből az odaszánásból, megosztásból részesülni. Rengeteg emberrel foglalkoztak és még a saját szükségeik is háttérbe szorultak, hogy másokon segíthessenek. Ez a felelős, érett és szolgálatkész lélek ismertető jegye, de egyben buktatója is lehet, ha nem látja be saját korlátait és nem ad magának lehetőséget a megfelelő feltöltődésre, csendességre, építő magányra. Jézus pontosan tudta, hogy ezek nélkülözhetetlenek az életünkben. Nem követünk el bűnt, nem önző hozzáállás, amikor időt szánunk magunkra, amikor nem találkozunk senkivel csak a lelkünkkel és Istennel, amikor leállunk a pörgésből és elvonulunk egy csendes helyre. Inkább abból lesz a baj, ha ezen akarunk időt spórolni, ezt tesszük félre, tologatjuk későbbre, máskorra. Pedig, pont úgy lettünk megteremtve, hogy az egészséges élethez hozzátartozik a feltöltődés ideje is, amire naponta figyelmeztet bennünket az alvásigényünk. A szeretetteljes szolgálat része az áldott megpihenés is!

Mennyei Atyám, hálát adok a sürgés-forgás feladataiért, de a csendes megpihenés feltöltő erejéért is!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!