2022. december 10., szombat

Napi felülről:

„Mivel megtartottad állhatatosságra intő beszédemet, én is megtartalak téged a kísértés órájában, amely el fog jönni az egész világra, hogy megkísértse azokat, akik a földön laknak.”

Jelenések könyve 3. rész 10. vers*

Áldott szombatot, a türelmes, állhatatos és kitartó Istenben vetett bizalom megélését és a megtartás, megmentés csodáját kívánom minden testvérem számára!

A földi létünk egy különleges utazás, amely hol csodálatos és gyönyörködtető, hol veszélyes és félelmetes helyeken, időszakokon halad át. Vannak tőlünk teljesen független körülmények, amelyek körülvesznek bennünket és nekünk kell alkalmazkodnunk hozzájuk, akkor is, ha semmi kedvünk hozzá és szívesen elkerülnénk őket. Az elmúlt évek és a jelen eseményei próbák, kísértések egész sorozata a teljes világ számára. Ezekben helytállni, kitartani, türelmesnek és bölcsnek lenni nem csak nehéz feladat, de szinte emberfelettinek tűnő vállalkozás is. Jézus Krisztus pontosan ezért kész arra, hogy ne egyedül kelljen megbirkóznunk a lehetetlennel, ne a saját határaink, gyengeségeink miatt bukjunk el, legyünk vesztesek, hanem bátran számítsunk segítségére, védelmére. Ennek pedig az a feltétele, hogy komolyan vegyük azt, amit üzen számunkra, megőrizzük, betartsuk és engedelmeskedjünk szavának, tanításának és parancsának. A békességünket pedig ne a helyzet megváltozásától várjuk, reméljük, hanem felülről, a szívünk, lelkünk Istenben való elrejtettségének gyümölcseként.

Mennyei Atyám, köszönöm megtartó ígéretedet, amely minden próba és kísértés ellenére beteljesedik!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!