2022. december 8., csütörtök

Napi felülről:

„Az emberektől való félelem csapdába ejt, de aki az Örökkévalóban bízik, megmenekül.”

Példabeszédek könyve 29. rész 25. vers*

Áldott csütörtököt, a félelem csapdáinak elkerülését és a bizalom védett otthonának építését kívánom minden testvérem számára!

Vannak teljesen egészséges félelmek, amelyek abban segítenek bennünket, hogy elkerüljük azokat a csapdákat, amelyek a vakmerőség, meggondolatlanság és óvatlanság útján várnának ránk. Vannak félelmek, amelyek jelzőrendszerként működnek az életünkben, és arra világítanak rá, hogy mi az, amit a lelkünknek fájdalmas elviselni. A baj akkor kezdődik, amikor a félelem átveszi az irányítást a gondolataink, döntéseink felett, félre téve a bölcsesség, józanság és belátás vezetését. Az emberektől való félelem, rettegés ráadásul még csapdát is állít számunkra, ahol fogságba kerül, háttérbe szorul a saját akaratunk, elképzelésünk és véleményünk. Ebből a kelepcéből a mennyei Atyába vetett bizalom, az ő elkötelezett szeretete képes kimenteni, hogy szabadok lehessünk nem csak saját bűneinktől, de mások káros és romboló leuralásától is. Bármennyire is szeretnénk önmagunkat megmenteni, ehhez szükségünk van felülről érkező segítségre, amely nem kiemel a problémákból, hanem oltalmat, védelmet nyújt a félelmet keltő emberekkel szemben is, hogy győztesen kerüljünk ki, az addig elveszettnek gondolt helyzetekből.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy kimentesz az emberektől való félelem csapdájából és benned védelmet, oltalmat találtam.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!