2022. december 31., szombat

Napi felülről:

„Visszaemlékezem a régi napokra, végiggondolom minden tettedet, elmélkedem kezed alkotásain.”

143. zsoltár 5. vers*

Áldott szombatot, Szilvesztert és az elmúlt évünk bölcs, hálás végiggondolását kívánom minden testvérem részére!

Amennyiben igazán jól akarom értékelni az elmúlt évet, akkor nem csak az emberi tettekre kell odafigyelnem, hanem mélyebbre kell ásnom, egészen az alapokig, vagyis az Örökkévaló tervéig, életemre vonatkozó akaratáig. A probléma az, hogy még magammal is nehezen vagyok őszinte és tisztánlátó, akkor, hogyan keressen, kutassam és fedezzem fel Isten hatalmas útjait? A jó hír az, hogy ez a lehetőség nincs messze egyikünktől sem! Akármennyire gyenge, botladozó és elesett vagyok, voltam az eltelt esztendőben, ez nem újdonság és meglepetés a mennyei Atya számára, hiszen ő mindenkinél jobban ismer, de ezzel együtt is, jobban szeret engem, mint bárki más. A legrosszabb, legszörnyűbb gondolataimmal, bűneimmel is tisztában van, de ez nem tántorította el attól, hogy kész legyen a legjobbat, a legtöbbet előhozni az éltemből, amennyiben én is kész vagyok erre és kérem őt rá! 2022, ha végigéltem, akkor az én évem volt, az én időm, az én lehetőségeim, amit felülről kaptam. Most eljött az ideje, hogy visszanézve ne csak magamat lássam, hanem azt a mennyei kezet is, amely mindvégig a tenyerén hordozott!

Mennyei Atyám, köszönöm, az elmúlt évemet, mindazt, amin átvezettél és amit megtanítottál! Hálát adok, mert tenyereden hordoztál, akár tűzben jártam, akár a sötétség mélységein kellett keresztülhaladnom!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!