2022. december 30., péntek

Napi felülről:

„A kezében szórólapát van, amellyel elválasztja a búzát a pelyvától. A tiszta búzát magtárába gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzzel megégeti.”

Máté evangéliuma 3. rész 12. vers*

Áldott pénteket, az értéktelen, felesleges és időpazarló szokásaink, dolgaink felismerését, elvetését és kizárását, az értékes, maradandó és jövőt építő magok, lehetőségek megragadását és használatát kívánom minden testvérem számára!

Ami segítség volt egy adott élethelyzetben, az később visszatartó erő lehet, ha nem vagyunk képesek felismerni az igazán értékes lehetőségeinket a vágyaink sokasága közt. A pelyva, a gabonaszemeket burkoló elszáradt fedőréteg könnyen ég, de kevés ereje van lángjának. El kell távolítani ahhoz, hogy eljussunk az értékes szemekhez, amely táplálék és egyben a jövő reménysége is. Az életünk sok területén szükséges ez a szétválasztás ahhoz, hogy eredményesen és gyümölcsözően tudjunk továbblépni. Amíg ragaszkodunk a tegnap külsőségeihez, az eddig velünk élő, de mára erőtlenné vált szokásainkhoz, addig sok áldás-magot fogunk elvesztegetni a saját hibánkból, lustaságunkból és kényelmességünkből. A cséplés, a gabona szétválasztása a pelyvától időt, erőt és odafigyelést igénylő művelet, de elengedhetetlen. A saját életmódunk, gondolkodásunk és tetteink is megérettek az átvizsgálásra, a határozott szétválasztásra és az értékek megragadására, mert csak így lehet majd jobb, teljesebb és az életet támogató új időszakunk függetlenül attól, hogy most hol tartunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megajándékoztál a jövő reménységével! Segíts, hogy legyen erőm elengedni minden értéktelent és megragadjak minden tőled kapott lehetőséget, ami az életre vezet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!