2022. december 29., csütörtök

Napi felülről:

„Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.”

Máté evangéliuma 5. rész 44-45. vers*

Áldott csütörtököt, a harag, neheztelés és bosszú rábízását a Mindenhatóra, és a szeretet valóságos megélését kívánom minden testvérem számára a mennyei Atya segítségével!

A gonosz kihasznál másokat, megtéveszt, becsap, hogy elérje saját önző céljait. Rombol, pusztít és gyűlöletet szít, miközben azt hangoztatja, hazudja, hogy az igazságot képviseli. A jó ember jót tesz azokkal, akik jók hozzá, de megveti mindazokat, akik rosszak. A mennyei Atya gyermekei azonban tudják, hogy önmaguktól, önmagukban nem tudnak jók lenni, mert tele van a szívük váddal, fájdalommal és félelemmel, de rátaláltak arra, akivel együtt teljes lehet az életük. Megismerték azt, aki az élet igazi forrása, aki őket is mindenkinél jobban szereti. Felfedezték, hogy nem a világnak kell megváltoznia körülöttük ahhoz, hogy boldogok legyenek, hanem nekik kell másképpen látniuk, nézniük még az ellenségeiket is. Megtapasztalták a szeretet erejét, amely nem jutalom, fizetség vagy viszonzás, hanem esély és lehetőség teremtése a másik számára érdemeitől függetlenül. Az igazukat, sérelmeiket rábízták a Megmentőjükre, hogy ő tegyen majd igazságot és ítéljen meg minden embert. Ez a szeretet valódi szabadsága, ami lehet, hogy komoly áldozatot hoz mindezért, de a végén a győzelem is az öve lesz!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy akkor is szeretettél, amikor nem foglalkoztam veled, hogy eljöhessen az az idő, amikor az életem lettél!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!